Starterssubsidie

Nederland kent vele regelingen die starters helpen. Het is natuurlijk zo dat het u baat om uit te zoeken welke starterssubsidie u kunt gebruiken.

Nederland kent vele subsidies voor starters en heeft er ook vele gekend, vooral in deze crisis is er vaak nagedacht aan stimuleringsregelingen om ondernemerschap te blijven stimuleren. Dit komt de economie als geheel namelijk ten goede. Zo was er de Feniks Award die echter helaas niet meer geldt in 2013. Door middel van deze award wilde het ministerie van Economische Zaken zelfs rekening gehouden met de mensen die na een faillissement weer opnieuw wilden beginnen. Toch zijn er nog genoeg regelingen die ervoor zorgen dat starters weer aan de slag kunnen.

Starterssubsidies

Ondernemers hebben veel verplichtingen, maar gelukkig ook veel rechten. Een ondernemer heeft recht op bepaalde starterssubsidies, het zou zonde zijn om er niet van te profiteren, starterssubsidies besparen u namelijk veel kosten. Dit zijn een drietal subsidies die te maken hebben met het milieu :

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De EIA zorgt ervoor dat ondernemers financieel voordeel kunnen ervaren. Het kan namelijk zorgen voor een aftrekpost bij de belasting van wel 55 procent indien er geïnvesteerd wordt in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. De investeringen die hiervoor in aanmerking komen zijn te vinden op een lijst zie de site van de Kamer van Koophandel (www.kvk.nl) voor de gehele lijst.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)
De MIA is ook een regeling die te maken heeft met het milieu. Ondernemers die investeren in ‘groene’ bedrijfsmiddelen, bedrijfsmiddelen die vriendelijk zijn voor het milieu, kunnen een bepaald deel van de kosten als aftrekpost gebruiken van de fiscale winst (Milieu-Investeringsaftrek).

Andere regelingen

Er zijn vele regelingen die u kunnen helpen naast een starterssubsidie. Starters kunnen bij de Kamer van Koophandel (KvK) terecht voor onder andere advies. Dit is het KvK-starterstraject. Dit is een subsidie voor starters, toegang tot seminars en persoonlijke adviesgesprekken komen daarbovenop, u krijgt hier een flinke korting op. Een vliegende start heeft u dan.

Om in aanmerking te komen dient u wel te wonen in een gemeente die hoort bij het starterstraject. U dient zelf een bedrag van honderd euro te betalen. In totaal kunt u het subsidiebedrag van uw gemeente plús uw eigen bijdrage besteden aan seminars en adviesgesprekken. Voor meer informatie zie de site van de KvK (http://www.kvk.nl/lokale-informatie/den-haag/advies-en-ondersteuning/ik-start-mijn-bedrijf/subsidie-startersinformatie/?refererAliasStat=starterstrajectdenhaag). Op deze site kunt ook kijken of uw gemeente er tussen staat.

Startersaftrek
Ook kunt u als starter in aanmerking komen voor de startersaftrek, waardoor u minder belasting hoeft te betalen. Als u start vanuit een een arbeidsongeschiktheidsuitkering dan is het zo dat u daar ook startersaftrek voor kunt vragen? U moet dan ten minste 800 uur per jaar aan uw bedrijf besteden. Kijk op deze site van de Rabobank voor meer informatie

http://www.ikgastarten.nl/belasting/aftrekposten/1515-zelfstandigenaftrek-en-startersaftrek-zo-zit-dat.html?gclid=CLWL6_rlrLUCFczHtAodjy0Ahg. Hier kunt u de voorwaarden vinden om in aanmerking te komen. De startersaftrek geeft u aan in uw aangifte van de inkomstenbelasting.

Conclusie

Er zijn vele regelingen waar u gebruik van kunt maken als (startende) ondernemer. U moet goed rondkijken voordat u actie onderneemt als ondernemer, het zou zonde zijn om buiten de boot te vallen. Grijp uw kans en maak gebruik van de starterssubsidies die gebruikt kunnen worden door u!