Eigen bedrijf starten zonder geld

Heeft u weinig geld en denkt u daardoor geen kans te maken om een nieuw bedrijf starten? Dat hoeft niet, u kunt een eigen bedrijf starten zonder geld!

Manieren eigen bedrijf starten zonder geld

Er zijn vele wegen die leiden naar Rome, dit geldt ook bij een eigen bedrijf starten zonder geld. Het hangt ook af van het bedrijf dat u wilt gaan opstarten, als u diensten gaat leveren zonder dat u specifieke apparatuur nodig heeft dan is het bedrag dat u benodigd heeft praktisch nihil. Als u toch een bedrijf wilt opstarten met specifieke apparatuur dan zal het waarschijnlijk noodzakelijk zijn dat u een kredietaanvraag doet. In Europa is het zo dat men het vaakst aanklopt bij een bank voor krediet.

Banklening

Een bank zal vaak verwachten dat u een bepaald vast inkomen heeft voordat zij u krediet zullen verstrekken. Als u een eigen bedrijf gaat starten is dit inkomen zeer onzeker, hierdoor zullen banken in eerste instantie terughoudend zijn. Daar komt nog bovenop dat banken zich sinds de crisis veel minder kunnen permitteren. Zij zullen u dus aan vele ingewikkelde en moeilijke vragen onderwerpen. Aanvankelijk bij een eigen bedrijf starten zonder geld is het ook zo dat u geen zekerheid kan bieden in de vorm van een bepaalde som geld vooraf, dit helpt ook niet mee. Toch is er een mogelijkheid om toch geld van de bank te ontvangen.

Om toch geld te ontvangen van de bank is het zeer belangrijk dat uw ondernemingsplan compleet klopt. Als uw plannen waterdicht zijn en de bank denkt dat het een goed plan is zullen zij toch kunnen besluiten om in te stappen. Het is belangrijk dat uw ondernemingsplan of bedrijfsplan ook goed op papier staat, het financiële plan is daarin misschien nog wel belangrijkste onderdeel. Als u niet weet hoe u dit plan moet opstellen, dan is het aangeraden om financiële expertise te vragen.

Crowdfunding

Crowdfunding is komen overwaaien uit de Verenigde en deze manier van krediet ontvangen kan u grote voordelen opleveren. Crowdfunding houdt namelijk in dat u uw idee voorlegt en op het internet plaatst met het benodigde geldbedrag wat voor uw plannen benodigd is. Geinteresseerden kunnen u dit vinden op het internet en een geldbedrag steken, als dit meerdere mensen komt u al gauw aan een mooi bedrag. De ‘crowd’ voorziet u dus van krediet. Als zij denken dat u plan veel geld gaat opleveren zullen er nog meer mensen willen instappen. Crowdfunding maakt een eigen bedrijf starten zonder geld mogelijk, zonder tussenkomst van een bank.

Crowdfunding heeft meerdere voordelen: Het is ten eerste een groot voordeel dat de voorwaarden voor de kredietverlening onderling kan bepalen. Verder is het snel, betrouwbaar en echt een uitvinding van deze tijd. Het zou u veel kunnen opleveren, meer dan u aan dacht zelfs. U kunt op ook zeer grote bedragen bij elkaar sprokkelen, het draait praktisch alleen om uw bedrijfsplan, als dit goed in elkaar steekt dan kunnen er vele investeerders over de streep getrokken worden. Een eigen bedrijf starten zonder geld hoeft dus niet ingewikkeld te zijn.