Eigen bedrijf zonder startkapitaal

U heeft plannen om een eigen bedrijf zonder startkapitaal te starten? Dan kan dat als u enkel een goed idee heeft, er is in principe niks meer nodig om te starten.

Een bedrijf dat start in welke sector dan ook is begonnen door idee van een ondernemer. Vele plannen ontstaan uit het niets en de onderneming groeit uit naar een groot ‘iets’. Vele mooie ideeën ontstaan ook uit frustratie van een persoon. Wat zijn de zaken die u zou willen veranderen? Is er veel concurrentie op dat gebied of niet? Dit hoort bij het proces van het brainstormen wat vooraf gaat aan een nieuw op te starten bedrijf.

Brainstormen

Brainstormen is een term uit het Engels die de laatste tijd vaak gebruikt is, het houdt eigenlijk het volgende in:

  • Spontaan ideeën of suggesties opperen ter oplossing van één of meerdere problemen.
  • In groepsverband ideeën verzinnen.
  • Creatieve sessie waarbij men out of the box ideeën verzint.
  • Geconcentreerd ideeën bedenken.

Dit zijn een aantal beschrijvingen van het proces brainstormen. Heel belangrijk is dat u out of the box denkt, dit betekent dat u iets probeert te bedenken dat zo creatief is dat het heel anders is dan het mainstream denken. Dit zorgt ervoor dat als u een bedrijf opstart dat het ook een heel innovatief product of dienst is. U heeft dan een product/dienst met een Unique Selling Point, oftewel een aspect dat uw product of dienst uniek maakt ten opzichte van de al dan niet bestaande concurrentie.

Belangrijk bij het brainstormen

Het is belangrijk om een bepaald kader te scheppen bij het denkproces, als u aan van alles en nog wat gaat denken dan komt u op een punt dat u een kader moet gaan scheppen. Het eerste wat u echter aan moet denken is dat u een enorme fantasie moet hebben, u zou kunnen denken aan antwoorden van een kind op de vraag: wat zou je graag willen uitvinden?

Als u gaat brainstormen is het belangrijk om te weten dat het brainstormen beter gaat met meerdere mensen. U kunt bepaalde mensen om adviezen of tips vragen en zij kunnen met punten komen waar u nooit aan dacht. Ook belangrijk is de omgeving waar u wilt gaan brainstormen, het is belangrijk dat u een rustige omgeving zit met veel ruimte die het creatieve denkproces bevorderen. Er zijn ook vele creatieve denktechnieken bekend waar u naar kunt kijken op het internet en deze site kan u helpen met het proces: http://jan.home.xs4all.nl/Publicaties/Brainstormen.htm

Eigen bedrijf zonder startkapitaal

Als het proces van het brainstormen succesvol is verlopen en u heeft echt een idee dan kunt u van start met uw eigen bedrijf. Het is een misvatting dat u zonder startkapitaal geen bedrijf kunt starten, 10% van de bedrijven begint met een startkapitaal dat minder is dan €1000. Een deel daarvan is ook begonnen zonder enkel startkapitaal en ook u kunt bij die groep gaan horen. Van niets naar iets in een korte periode kan en zeker in deze tijd met allerlei innovaties zoals het internet. Er zijn door het internet veel minder barrières, iedereen met een goed plan kan starten.

Wil u direct een zakelijke lening afsluiten? Kijk dan snel hier.