Financiering zonder geld

U kunt financiering zonder geld regelen. Het zal voor velen raar klinken, maar u hoeft niet per se bij een bank aan te kloppen voor krediet. Ook iemand die nu geen geld heeft maar wel een goed idee kan presenteren maakt kans op een eigen bedrijf starten zonder geld.

Vele instanties zullen eerst een bepaalde zekerheid willen in de vorm van een soort borg voordat u van hen krediet ontvangt. Banken zullen ook bijvoorbeeld eisen dat u hen het een en ander kunt bieden. Een vast inkomen zou daarvoor kunnen zorgen. Iemand die zonder geld een bedrijf wilt starten gaat een turbulente tijd als ondernemer tegemoet. Dit betekent ook dat u geen vast inkomen kunt garanderen, hiermee valt de optie banklening waarschijnlijk weg.

Financiering zonder geld

Toch kunt u financiering zonder geld regelen, dit houdt dus in dat uw kredietverstrekker geen geldbedrag vereist voor de lening, afgezien van rentebetalingen. Dus als u ook zo moe wordt van het eindeloze solliciteren zonder succes, u bent al die stapels afwijsbrieven zat? Bent u het beu dat u denkt dat een sollicitatiegesprek goed verliep en dan dat telefoontje dat uw humeur verpest: helaas u bent het niet geworden.

Alsmaar denkt u al aan de baan en dan toch krijgt u keer op keer een afwijzing. U kunt dan voor u jezelf beginnen zonder dat u een geldbedrag jaren opzij heeft gelegd voor uw plannen. U kunt het beste uit uzelf halen door voor uzelf te beginnen en doen wat u echt wilt. Iedereen kan een eigen bedrijf starten zonder geld mits er een goed plan voor handen ligt. Als uw plan goed is zullen vele partijen u willen ondersteunen met behalen van winst zodat zij en u er rendement over ontvangen. Dit is een win-win situatie, tussenkomst van een bank

Lening

Als u de knoop daadwerkelijk heeft doorgehakt dan is het de bedoeling dat u op zoek gaat naar een lening. Voor elke activiteit die u zult gaan ondernemen is er geld nodig. Dit gaat om een eigen bedrijf starten zonder geld dus u haalt het geld niet van onder een kussen vandaan en u heeft het geld niet liggen in een kluis. Een spaarrekening met een groot geldbedrag heeft u ook niet? Dat maakt niet uit het draait om uw idee. Een goed geschreven ondernemingsplan kan wonderen doen.

Ondernemingsplan

Omdat vrijwel iedereen de klappen van de crisis voelt, zijn investeerders niet erg happig op leningen verstrekken, toch willen zij altijd wel in een goed idee hun geld steken. Een ondernemingsplan kan dus zoals gezegd wonderen doen. Het is dus te adviseren om deze nauwkeurig op te stellen. Kijk op het internet voor vele voorbeelden zoals op de site van de Kamer van Koophandel (www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-starten/een-ondernemingsplan-maken/?refererAliasStat=ondernemingsplan). U moet onmiddelijk denken aan de volgende punten en daarmee verder gaan:

• Wat gaat u aanbieden?
• Wat onderscheidt u van de rest?
• Wat is uw doelgroep en waarom specifiek deze doelgroep?

Vindt u het opstellen van een bedrijfsplan moeilijk? Dan kunt u het beste een financieel adviseur raadplegen.