Lening voor het starten van een eigen bedrijf

Ben jij op zoek naar een passende lening voor het starten van een eigen bedrijf? Met de volgende tips kom jij snel aan ondernemerskrediet!

Lening voor het starten van een eigen bedrijf

Ondanks dat we ons nog in economische crisis bevinden, blijft het van groot belang dat het ondernemersklimaat wordt gestimuleerd. Zo zijn banken makkelijker als het gaat om het verstrekken van krediet aan bedrijven dan aan particulieren en biedt de overheid zelfs een speciale vorm van krediet aan voor investeringen. Zo kunnen de juiste financiële middelen voor het doen van investeringen worden aangesproken en zorg je ervoor dat jouw onderneming blijft groeien. Zowel voor een startende onderneming als voor een bestaande onderneming is investeren namelijk essentieel, weten de echte ondernemers onder ons.

Lening voor het starten van een eigen bedrijf met een lening bij de bank

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij het starten van een eigen bedrijf is om aan krediet te komen door een lening af te sluiten bij de bank. Over het algemeen wordt dit als de meest veilige manier van lenen beschouwd, maar er zitten wel altijd veel voorwaarden aan deze leningen verbonden, zodat het afsluiten van een lening op deze manier niet altijd mogelijk is. Zo wordt er altijd van jou een screening gedaan naar jouw kredietverleden en zul jij jaarcijfers of een ondernemersplan moeten presenteren om in aanmerking te komen voor ondernemerskrediet. Daarbij is het altijd verstandig om van te voren te berekenen hoeveel geld jij op een haalbare manier kun lenen en hoe lang het precies zal duren voor jij genoeg winst hebt gemaakt om de lening terug te betalen.

Lening voor het starten van een eigen bedrijf bij de overheid

Een andere manier om aan ondernemerskrediet te komen is door een lening af te sluiten bij de overheid, het zogenaamde microkrediet. Dit soort krediet is speciaal in het leven geroepen voor het financieren van investeringen. Microkrediet heeft dan ook zeer gunstige voorwaarden voor ondernemers en stelt jou in staat om vaak wat grotere bedragen te lenen. Hierbij wordt wel gekeken naar de grootte van de investering en de aard van de investering. Daarbij worden wederom om jaarcijfers of een waterdicht bedrijfsplan gevraagd. De overheid moet hier natuurlijk ook keuzes maken, zij kunnen niet elke onderneming van krediet voorzien. Alleen beloftevolle plannen kunnen hiermee gefinancierd worden.

Lening voor het starten van een eigen bedrijf op internet

Een laatste, en wellicht de makkelijkste oplossing, is het afsluiten van krediet op internet. Deze leningen kunnen zowel door particulieren als ondernemers worden afgesloten en dat kan bovendien gewoon online. Jij krijgt niet met veel voorwaarden te maken en er zal geen kredietcheck gedaan worden. Deze manier van lenen stelt jou in staat om snel over een klein bedrag te beschikken en dat zonder gedoe! Veel lening aanbieders maken het mogelijk om al snel een geldbedrag op je rekening te hebben. Hierbij is het wel vaak zo dat deze leningen een kortere looptijd hebben. Lenen zonder jaarcijfers is in ieder geval wel een optie met lenen via internet!

Welke vorm van krediet aantrekkelijk is hangt van jouw situatie af. De grootte van je onderneming en de financieringsbehoefte spelen een grote rol, maar ook jouw voorkeur voor discretie en de tijd waarbinnen jij het geld nodig hebt. Weeg voor jezelf ook bovenstaande opties af om te zorgen dat jouw onderneming snel van krediet voorzien is voor een snelle start!