Manieren eigen bedrijf starten zonder geld

In deze crisis is het moeilijk om geld te ontvangen van een bank. Gelukkig is dat niet noodzakelijk u kunt een eigen bedrijf starten zonder geld op meerdere manieren. Lees verder in dit artikel hoe dat moet.

Manieren eigen bedrijf starten zonder geld

Niet vele mensen die een eigen bedrijf willen starten zullen succes boeken bij een bank, gelukkig zijn er meerdere wegen die leiden naar Rome. Niet alleen de bank kan ervoor zorgen dat u een bedrijf kan opstarten, er zijn gelukkig verschillende manieren om een bedrijf te kunnen starten. De bank zal namelijk ook in vele gevallen vereisen dat u een bepaalde borg betaald. Deze site is echter gewijd aan hoe men een eigen bedrijf kan starten zonder geld. Een vast inkomen wordt ook vaak vereist daardoor is een banklening verkrijgen moeilijk, u gaat immers een onzekere toekomst tegemoet als zelfstandig ondernemer.

Toch hoort een banklening bij de opsomming van de mogelijkheden omdat als u een overtuigend bedrijfsplan kunt presenteren, dan kunnen er toch banken over de streep getrokken worden. De kans is echter wel miniem, een negatieve BKR notering maakt dit nagenoeg onmogelijk. Ook zullen veel banken vragen of u jaarcijfers kunt tonen, dit is moeilijk als u nog niet eens gestart bent. Andere opties moeten dan ook overwogen worden naast het bankkrediet. Een daarvan is het microkrediet.

Microkrediet

Het microkrediet is afkomstig van de overheid in de vorm van de Stichting Microkrediet Nederland (handelsnaam Qredits) Qredits is niet uit op winsten en komt voort uit een initiatief van onder andere Prinses Maxima en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Fonds Werken en Wonen. Ook enkele banken zijn betrokken bij dit project, door overheidssubsidie kunnen zij de kredieten verstrekken ook als u geen geld heeft.

De intentie van Qredits is om diegenen met goede plannen te voorzien van krediet en waren beschikbaar tot 50000 euro. Het maximumbedrag van 50000 euro is echter voorlopig nog maar een korte periode geldig. In het regeerakkoord staat dat er een verhoging van maar liefst 100000 euro op komst is. De microkredieten zijn dan beschikbaar tot een maximaal bedrag van 150000 euro. Qredits biedt niet alleen starterskrediet aan maar ook begeleiding, wat u kan helpen. Er worden nuttige tips en adviezen verstrekt.

Banken, die door de kredietcrisis nog voorzichtiger omgaan met hun geld, zullen u in de meeste gevallen hun geld niet toevertrouwen. Als u met een goed ondernemingsplan op de proppen komt, zal de overheid u dit echter wél toevertrouwen.

Conclusie

Er is veel meer dan bankkrediet alleen, onder ander door de overheid zijn er meer manieren eigen bedrijf starten zonder geld. Het is namelijk vooral vandaag de dag lastig om krediet te ontvangen van banken die massaal in de problemen geraakt zijn. De banken dienen zich aan vele nieuwe Nederlandse en Europese regels te houden, sinds de crisis van 2008. Een andere manier om een bedrijf te starten zonder geld is crowdfunding, hierover kunt u uitgebreid lezen in andere artikelen op deze site. Crowdfunding staat voor een input van vele partijen om geld te verzamelen voor een gezamenlijk doel. Dit kan uw startende onderneming zijn. Ook hier is er geen enkele intermediair vereist.