Starten als zelfstandige zonder geld

Denkt u aan het starten als zelfstandige zonder geld? Heeft u nog niet echt concrete plannen? Lees dan in dit artikel verder hoe het moet.

Er zijn vele mensen die de stap naar zelfstandigheid niet durven te zetten, in welke situatie zij dan ook zetten. Als u op dit moment geen werk heeft en op zoek bent naar een baan dan zal u waarschijnlijk te maken krijgen met afwijzingen. Keer op keer dat telefoontje: helaas u bent het niet geworden. Keer op keer die brieven met afwijzingen. Elke keer moet u weer blijven solliciteren, het is immers een plicht als u een uitkering wilt blijven ontvangen. Als u wel werk heeft kunt u moedeloos worden van uw herhaaldelijke activiteiten, waar u geen passie voor voelt. Keer op keer die werkdruk en de kritiek op uw prestaties. Dan kunt u de knoop doorhakken en als zelfstandige aan de slag gaan zelfs zonder geld! Ja zonder geld, dat wilt zeggen dat u geen startkapitaal moet hebben opgespaard.

Starten als zelfstandige zonder geld

U moet goed begrijpen dat het ondernemerschap ook niet altijd rooskleurig is, toch is voor vele mensen het gevoel van zelfstandigheid een goed gevoel. Vele mensen zijn niet gelukkig met hun huidige baan en kunnen ook niet snel overstappen naar een andere werkgever en voelen zich dan ook gevangen. Als zelfstandig ondernemer kunnen vele mensen hun vrijheid benutten en daarmee de maatschappij ten dienst zijn met een (innovatief) product of dienst.

De overheid stimuleert dit dan ook onder andere met het microkrediet en advies (zie de site van Qredits https://qredits.nl/?gclid=CKHP1vG-mrUCFSHHtAodH2kAnA). Dit artikel draait echter over het starten als zelfstandige zonder geld, het enige wat u eigenlijk nodig heeft is een goed idee. Het kan dus zo zijn dat u met een goed plan kan uitgroeien naar een succesvolle ondernemer. Het eerste wat u dan nodig heeft is een goed idee.

Een goed idee uitwerken

Als u het overweegt om uw baan op te zeggen of als uw zonder baan besluit om een zelfstandig ondernemer te worden dan is het eerste wat u dan moet doen het uitwerken van een idee. Als u nog geen idee heeft in welke sector u actief wilt zijn of totaal niet weet wat voor product of dienst u wilt leveren, dan is het raadzaam om goed om u heen te kijken. Waar ziet u een gat in de markt? Wat zijn de zaken die u het meest irriteren in het leven en u denkt dat dat anders moet? Dan kunt u besluiten om dit gat te vullen en het allemaal zelf te doen.

Plan concretiseren

Als u nog geen concreet idee heeft en het nog een beetje vaag in uw hoofd zit dan kunt u gaan brainstormen met een adviseur of met een ondernemer uit uw familie of iets dergelijks. Er zijn verschillende sites die u ook kunnen ondersteunen in dit alles. Ook zijn er banken en organisaties die een programma hebben die uw kansen kunnen inschatten op de markt. Dat is te vinden op het internet.