Starten zonder geld

Het is een misvatting dat u niet kunt starten zonder geld. Een eigen bedrijf starten vereist niet dat u een startkapitaal nodig heeft. Lees meer.

Starten zonder geld populair

Een redelijk groot deel van startende bedrijven ontstaat zonder startkapitaal. Een ondernemer die echt aan de slag wilt gaan met zijn plan zal dat doen. Het zou positief kunnen zijn als u geld heeft, maar een ondernemer met een doel voor ogen begint, koste wat het kost , of dat nu met of zonder geld is. Sterker nog als u een startkapitaal heeft opgebouwd uit bijvoorbeeld spaargeld is het misschien zo dat u uw doel uit ogen verliest.

U heeft dan namelijk zo veel geld in handen dat u uit gekheid niet meer weet waar u het in moet investeren. Het kan ook zijn dat u risicovolle investeringen gaat doen met andermans geld wat u de kop kan kosten. Met eigen middelen werken is dan ook waarschijnlijk voor vele mensen een goed plan, dan voelt u direct slagen en falen en dan bouwt u op als ondernemer zijnde. Als u dan toch een goed ondernemingsplan heeft dan hoeft u niet

Geloof in uw plan om te starten zonder geld

Om een eigen bedrijf zonder geld te starten is zeker niet makkelijk maar het zal draaien of vallen met uw plannen. U bent de belangrijkste factor hierin en dan met name uw eigen creatieve input. Ziet u een gat in de markt? Dan moet u een perfect plan opstellen die dat gat goed kan opvullen. U moet dus vertrouwen hebben in uzelf en ook al zijn er tegenslagen op de weg dan moet u dit gewoon volhouden. Het donkerste moment van de nacht is net voordat de zon opkomt, het is dus belangrijk dat u niet opgeeft wanneer u het een tijdje niet meer ziet zitten. Op deze manier is starten zonder geld wellicht voor u weggelegd, positief denken en uzelf opwerken is mogelijk.

Een andere tip is om zoveel mogelijk out of the box te denken. Dan kunt u denken dat is makkelijker gezegd dan gedaan en dat klopt. Om creativiteit te ontplooien dan moet u blijvend op zoek gaan naar mogelijkheden, bezoek zo veel mogelijk beurzen en seminars over het creëren van ideeën etcetera.

Leef uw droom

Van een uitzichtloze uitputtende situatie naar een energieverhogende en prestatievolle situatie. U bent dan af van het solliciteren, de onzekerheid en door middel van je eigen kunnen naar een zeker, stabiel inkomen. Door uw eigen krachten bijeen te rapen en uw creatieve geest te gebruiken maakt u uw eigen droombaan met alle gemakken die daarbij horen waar.

Als uw er van overtuigd bent dat uw plan veel kans maakt op slagen dan kunt u dit plan voorleggen op een crowdfundingsplatform. Geïnteresseerden uit alle windstreken kunnen dan een bepaald geldbedrag inleggen tegen een bepaald rendement dat ze van u ontvangen. Het is goed mogelijk dat u zo een zeer groot geldbedrag bij elkaar kan rapen. U kunt een oproep plaatsen voor geld of u kunt zelf bepaalde investeerders benaderen die u kunt vinden op de vele sites die ons land inmiddels telt.