Startende ondernemer subsidie

Als u start dan wilt u een zo groot mogelijke kans hebben op overleving, kijk dan naar de startende ondernemer subsidie. Lees verder over uw mogelijkheden.

Waar u op moet letten als startende ondernemer

Als startende ondernemer komt er veel op u af, u moet dus goed om u heen kijken. Er zijn vele verplichtingen maar u heeft ook veel recht op vele zaken. De overheid heeft namelijk als taak om de burger te beschermen te gen de effecten van de crisis. De crisis heeft iedere Nederlander geraakt en ook de starter. Er zijn vele regelingen die ervoor zorgen dat het u makkelijker wordt gemaakt om toch te zorgen voor beweging in de Nederlandse economie. Consumenten kunnen niet nog zwaarder de dupe worden van economische inactiviteit. U moet dus goed letten op hetgeen gebeurt in politiek Den Haag, de laatste jaren zijn er namelijk vele regelingen gekomen en gegaan. Het is dus een algemene tip om goed op te letten.

Startende ondernemer subsidie

Qredits is de handelsnaam van de Stichting Microkrediet Nederland, een initiatief van onder andere Prinses Maxima, het ministerie van Economische Zaken en de drie grootste banken van Nederland (ABN, ING en de Rabobank).Microkrediet is een van de regelingen bedoeld om het leven van startende ondernemers makkelijker te maken. Bij microkrediet kunt u een lening van maximaal 50000 euro aanvragen, maar het is ook mogelijk om begeleiding, coaching en advies voor, tijdens en na de start van uw bedrijf te krijgen.

Het is wel vereist dat u een voorwaarde is dat u een haalbaar ondernemingsplan heeft, lees in de volgende alinea er meer over. Voor het aanvragen van deze regeling kunt u terecht bij een lokaal Microfinanciering-ondernemerspunt. Of op de website van Qredits (https://qredits.nl/)

Ondernemingsplan

Ondernemingsplan
Een ondernemings of bedrijfsplan is niet alleen een handig kader voor uzelf, ook uw financierder wilt uw plannen goed kennen. Bij een kredietaanvraag is belangrijk om het ondernemingsplan te gebruiken.

Uw ondernemingsplan begint met uw persoonlijke gegevens, waarbij u moet denken aan uw persoonlijke kwaliteiten, uw werkervaring en uw hoogst genoten opleiding. Een goede marktanalyse is ook zeer belangrijk en toont of u weet wat er gaande is bij de concurrentie. Bovendien moet uw financiële plan uiteengezet te worden. Dit is wat banken het allerbelangrijkste deel vinden. Als u wellicht minder economisch verstand heeft dan kunt u het beste terecht bij een specialist.

Financiële plan
Het financiële plan bestaat uit het investeringsplan, Verder staat in het financieringsplan zet je op een rijtje hoe je al deze aanloopkosten wilt financieren. Waarschijnlijk redt u het niet met eigen geld. Het kan zijn dat u iemand kent die vermogend genoeg is om u te ondersteunen in uw verrichtingen. Zij kunnen op deze manieren een deel van hun belasting aftrekken van het verleende bedrag.

Exploitatiebegroting (winst- en verliesrekening): In de exploitatiebegroting zet u de financiële verwachtingen op een rij. U dient een realistische prognose te kunnen maken van uw opbrengsten en kosten in het eerste jaar. Veel voorkomende kosten zijn: belasting, aflossing en rente, evt herinvesteringen en uw privé-uitgaven.